Zoeken

Koning Mohammed VI nodigt Algerijnse president uit in Marokko

2 november 2022 - 18:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft, na om verschillende redenen te hebben afgezien van zijn deelname aan de top van de Arabische Liga, die op woensdag 2 november 2022 in Algiers wordt afgesloten, de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune uitgenodigd voor een bezoek aan Marokko.

Een ontmoeting tussen Koning Mohammed VI en de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune was gepland "zoals voor elk reizend staatshoofd", zei de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Ramtane Lamamra in een interview met de Saoedische tv-zender Al Hadath. Hij betreurde de afwezigheid van de monarch op de top van Algiers.

Lees ook: Koning Mohammed VI toch niet naar Algerije

Nasser Bourita, Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland, verklaarde dat de Algerijnse president in Marokko is uitgenodigd voor een "dialoog", met als doel de spanningen tussen de twee buurlanden te verminderen. Het is nog niet bekend of het Algerijnse staatshoofd deze nieuwe uitgestoken hand van Koning Mohammed VI zal aanvaarden.

Lees ook: Redenen annulering deelname Koning Mohammed VI aan Arabische Top

Algerije onderhoudt sinds augustus 2021 geen diplomatieke betrekkingen meer met Marokko. Op 22 september 2021 heeft het buurland ook zijn luchtruim gesloten voor Marokkaanse civiele en militaire vliegtuigen en voor in Marokko geregistreerde vliegtuigen. Het conflict in de Sahara en de normalisering van de betrekkingen tussen Rabat en Tel Aviv zijn enkele van de twistpunten tussen de twee buurlanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team