Zoeken

Algerijnse media beschuldigen Marokko, Mauritanië ontkent

25 januari 2024 - 11:00 - Marokko

©

De Mauritaanse voetbalfederatie (FFRIM) heeft een verklaring uitgegeven om een campagne van laster door Algerijnse media, die beweren dat de federatie financiering heeft ontvangen van Marokko, te weerleggen.

De FFRIM reageerde op publicaties van Algerijnse media die suggereerden dat Marokko de voorbereiding van het Mauritaans elftal in Tunesië en hun verblijf in Ivoorkust voor de Afrika Cup zou hebben gefinancierd. Deze financiering zou volgens de geruchten onder meer de accommodatie, het luchttransport van de Mauritaanse delegatie en de levering van diverse logistiek, waaronder sportuitrusting, omvatten.

Lees ook: Algerijnse bondscoach Tanzania Adel Amrouche ontslagen na beschuldigingen tegen Marokko

In haar verklaring, die zowel in het Arabisch als in het Frans is opgesteld, ontkent de FFRIM categorisch deze aantijgingen. "Deze ongegronde geruchten zijn helaas wijdverspreid, maar zijn volledig onwaar. Het is duidelijk voor de Mauritaanse regering en de FFRIM dat de financiering van nationale teams een soevereine aangelegenheid is die niet ter discussie staat," benadrukt de federatie.

De Mauritaanse voetbalautoriteit benadrukt dat ze "nooit heeft geaccepteerd – en nooit zal accepteren – dat welke partij dan ook zich bemoeit met de voorzieningen van de nationale selecties, of het nu gaat om huisvesting, het organiseren van binnen- of buitenlandse trainingskampen, of de aanschaf van sportuitrusting". De FFRIM roept op tot voorzichtigheid met betrekking tot deze valse informatie, die enkel tot doel heeft het nationale team te destabiliseren aan de vooravond van een beslissende wedstrijd.

Lees ook: Afrika Cup 2024: Algerijnse televisie boycot wedstrijden Marokko

Op sociale media hebben sommige Algerijnse accounts ook berichten verspreidt waarin wordt beweerd dat het U20-team van Mauritanië momenteel een trainingskamp in Marokko zou volgen, volledig gefinancierd door het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team