Zoeken

Algerijnse journalist ontslagen door beelden Marokko

24 januari 2024 - 21:30 - Sport

©

De Algerijnse publieke omroep heeft zijn sportcorrespondent ontslagen, die verantwoordelijk was voor de verslaggeving van de 34ste editie van de Afrika Cup in Ivoorkust. De reden voor het ontslag was de uitzending van een reportage waarin de Marokkaanse bank Attijariwafa Bank te zien was.

De Algerijnse televisiezender bood na de uitzending excuses aan de kijkers. De zender benadrukte dat het niet ging om een advertentie voor de Marokkaanse bank, maar om een ernstige fout.

Lees ook: Algerijnse journalist ontvangt prijs voor Marokko-haat

Het besluit van de Algerijnse openbare televisie om de journalist te ontslagen heeft geleid tot reacties van waarnemers, die verbaasd waren over de naar hun mening "kinderachtige beslissing". Onlangs had de zender namelijk nog beelden uitgezonden van Europese en Afrikaanse banken in haar verslagen van de Afrika Cup.

Lees ook: Algerijnse tv-directeur ontslagen na uitzenden beelden Atlas Leeuwen

Voorafgaand aan de start van de Afrika Cup 2024 had de Algerijnse televisie besloten de wedstrijden van het Marokkaans elftal te boycotten. In plaats daarvan koos de zender ervoor om alle wedstrijden van de tegenstanders van Marokko in groep F uit te zenden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team