Zoeken

Zeven Marokkaanse banken bij machtigste banken in Noord-Afrika

5 oktober 2022 - 07:00 - Economie

©

Zeven Marokkaanse banken behoren in 2022 tot de machtigste banken in de Noord-Afrikaanse regio. Dit blijkt uit de ranglijst van African Business.

Hiertoe behoren Attijariwafa Bank, Banque centrale populaire du Maroc, Bank of Africa-Groupe BMCE, Société Générale Marocaine des Banques, Crédit Agricole du Maroc, BMCI Maroc en Crédit Immobilier et Hôtelier (CIH). Marokko heeft het hoogste percentage banken in Noord-Afrika, aldus het onderzoek.

Lees ook: Drie Marokkaanse banken in Top 500

De ranking wordt nationaal aangevoerd door Attijariwafa Bank, die opvalt door haar omzet. Met een totale activa van 63,7 miljard dollar en een marktkapitalisatie van 6 miljard dollar is Attijariwafa Bank de belangrijkste bank in Marokko. Attijariwafa Bank wordt in de lijst alleen overtroffen door de Nationale Bank van Egypte.

Lees ook: Beste Marokkaanse banken volgens Forbes

De succesvolle expansiestrategie van de Marokkaanse banken op het Afrikaanse continent in de afgelopen tien jaar is één van de belangrijkste redenen voor hun goede prestaties, benadrukt African Business. Ook wordt opgemerkt dat Marokkaanse banken samen 26 dochterondernemingen in West-Afrika bezitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team