Zoeken

Algerijnse journalist ontvangt prijs voor Marokko-haat

5 december 2023 - 17:00 - Wereld

©

De Algerijnse president Abdelmajid Tebboune heeft de jaarlijkse "prijs voor journalistieke excellentie" uitgereikt aan een Algerijnse journalist en YouTuber die bekendstaat om zijn vijandige houding tegenover Marokko en het Marokkaanse volk.

Mustapha Bounif, hoofdredacteur van Alhiwar, is de winnaar van dit jaar. De prijs is hem toegekend vanwege "de kwaliteit van zijn inhoud die zich manifesteert in publicaties die zich verzetten tegen vijandige geschriften tegen Algerije", aldus de toelichting op de prijs die hem werd overhandigd door de Algerijnse minister van Informatie.

Lees ook: Algerijnse president haalt uit naar Marokko en VAE

In een uitgebreide video die de dag na de prijsuitreiking werd gepubliceerd, vertelt Bounif dat hij verrast was de prijs te ontvangen. "Ik was als een gewone journalist bij de ceremonie aanwezig, totdat mijn foto werd getoond en de hele regering mij vroeg om naar het podium te komen om mijn prijs in ontvangst te nemen", zegt hij.

Bounif geeft toe dat hij de prijs hard nodig had. "Ik zeg het eerlijk, ik had deze geste van de regering nodig. Ik schaam me er niet voor om dat te zeggen. De Algerijnse staat heeft de plicht om niet alleen Mustapha Bounif, maar ook alle Algerijnse journalisten die een mediastrijd voeren op sociale netwerken tegen Marokko te ondersteunen", verklaarde hij. Hij drukte ook zijn trots uit om "op het juiste pad" te zitten wanneer hij "het ongeluk van de Mokhaznis (Marokkanen)" ziet.

Lees ook: Algerije wil leger verder versterken in strijd tegen Marokko

Deze beloning versterkt de Algerijnse journalist in zijn diatribes tegen Marokkanen. Hij uit zich zeer kritisch over het Marokkaanse volk. "De Marokkaan heeft geen waardigheid, geen trots, geen kennis, geen manieren. De Marokkaan heeft absoluut niets. Het is een hongerig, naakt, vuil mens, een slaaf van de Koning. De ergste vijand van Algerije op dit moment zijn de Marokkanen. Vrede of verzoening met hen moet een zonde zijn. Elke Marokkaan die in Algerije woont, moet een live maken en de Makhzen beledigen", is één van zijn vele omstreden verklaringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team