Zoeken

Interpol in conclaaf in Casablanca

28 september 2011 - 11:00 - Marokko

©

De hoofden van de centrale bureaus van de Internationale Criminele Politie Organisatie (Interpol) in het Midden-Oosten en Noord-Afrika ontmoetten elkaar maandag in Casablanca, om een groot aantal dossiers, waaronder terrorisme, mensenhandel en elektronische misdrijven, te bespreken.

Op de agenda van deze vergadering, dat doorgaat tot woensdag, staan de toekomstige uitdagingen van Interpol en de ontwikkeling van de samenwerking in de regio na de Arabische lente.

De deelnemers waren ingenomen met de rol van Marokko in de strijd tegen de georganiseerde misdaad, mensenhandel en de ontmanteling van terroristische cellen, en gaven een applaus aan de stabiliteit van het land.

Een aantal aanbevelingen zullen worden bekendgemaakt tijdens deze meeting, zodat ze nadien kunnen worden uitgevoerd door de Arabische landen en regionale organisaties, raden van Arabische ministers van Binnenlandse Zaken en vertegenwoordigers van het secretariaat-generaal van Interpol.

De afsluiting van dit evenement zal worden gekenmerkt door de benoeming van een nieuwe adjunct-directeur-generaal van Interpol.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team