Zoeken

Algerijnen dreigen massaal met vertrek naar Marokko

12 augustus 2021 - 11:20 - Wereld

©

Als gevolg van de weigering van de Algerijnse autoriteiten om de grenzen met Marokko te heropenen na de oproep van Koning Mohammed VI, hebben Algerijnen in de regio van Maghnia hun ongenoegen kenbaar gemaakt en gedreigd met een uittocht naar Marokko.

Veel Algerijnen hebben genoeg van de gesloten grenzen met Marokko. Eind vorige week kwamen zij bijeen in de buurt van Maghnia om hun woede te uiten. Zij vroegen de autoriteiten van hun land opnieuw om de grenzen te openen, die sinds 1994 gesloten zijn.

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune negeert uitgestoken hand van Koning Mohammed VI

Deze wens werd onlangs ook geuit door Koning Mohammed VI, die de twee landen opriep om "wijsheid en de hogere belangen" voorrang te geven, om "deze betreurenswaardige situatie achter zich te kunnen laten. De sluiting van de grenzen ondermijnt het potentieel van de twee landen ten nadele van de twee volkeren en de banden van genegenheid en broederschap die hen verenigen.

Lees ook: De verwijten van Algerije tegenover Marokko

Sinds de sluiting van de grenzen hebben de Algerijnen die in het grensgebied wonen, een zware prijs betaald. Zij kunnen geen handel meer voeren met Marokko, wat een enorm verlies aan inkomsten betekent. Volgens de demonstranten blijft de situatie maar voortduren, terwijl de Algerijnse regering geen enkel ontwikkelingsplan heeft opgesteld voor de regio, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Ze vinden dat de negatieve houding van het Algerijnse regime tegenover de oproep van de soeverein een aanslag is op het beginsel van goed nabuurschap. Ze dreigen met een collectieve uittocht naar Marokko, indien er niet naar hen wordt geluisterd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team