Zoeken

In Marokko gestrande Algerijnen: Kamerleden vragen om gunst

31 oktober 2021 - 18:40 - Wereld

©

Honderden Algerijnen zijn in Marokko gestrand als gevolg van de sluiting van het Algerijns luchtruim voor Marokkaanse vliegtuigen. Kamerleden uit de Algerijnse diaspora hebben aan de Algerijnse autoriteiten gevraagd dat ze "in waardige omstandigheden" worden gerepatrieerd.

Royal Air Maroc en Air Algerie vliegen sinds 22 september 2021 niet meer tussen Algerije en Marokko, dit vanwege het besluit van het buurland om zijn luchtruim te sluiten voor toestellen uit Marokko. De enige optie voor Algerijnen die door deze situatie in Marokko vastzitten, is een vlucht van Tunisair te nemen tussen Casablanca en Tunis, alvorens vanuit Tunis naar Algiers te vliegen.

Lees ook: Crisis Marokko-Algerije: Abdelmadjid Tebboune weigert bemiddeling

Geconfronteerd met deze situatie hebben meerdere verkozenen uit de Algerijnse diaspora, waaronder Abdelouahab Yagoubi (Parijs), Tawik Khedim (Marseille) en Brahim Dekhinet (Washington), aan de Algerijnse autoriteiten om een gunst gevraagd. Zij wensen dat Algerije "een uitzonderlijke opening van de grenzen toelaat" om hun medeburgers "in waardige omstandigheden te repatriëren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team