Zoeken

Algerijnse senator wil visumplicht voor Marokkanen

6 september 2021 - 10:40 - Wereld

©

Een Algerijnse senator heeft Algiers opgeroepen om een visumplicht in te voeren voor Marokkanen, dit terwijl de verbreking van de betrekkingen tussen Marokko en Algerije geen betrekking heeft op consulaire kwesties.

De oproep komt van FLN-senator Abdelwahab Benzaim. "Omdat Israël in Marokko zit, wens ik de invoer van een visumplicht voor Marokkanen", verklaarde de politicus. Dit zou volgens hem voorkomen dat Israëliërs van Marokkaanse afkomst, die zich vrij in Marokko mogen verplaatsen, van de situatie misbruik zouden maken om ook Algerije te bezoeken.

Lees ook: Algerije niet blij met alliantie Marokko-Israël

"Het is een voorzorgsmaatregel. Alle Marokkanen die komen hebben twee petten op: Israëlisch en Marokkaans. Een Israëliër kan geen visum aanvragen voor Algerije vanuit Israël. Maar als hij in Marokko is en hij ook de Marokkaanse nationaliteit heeft, kan hij vrij naar Algerije komen. We moeten voorzichtig zijn. Iedereen die vanuit Marokko naar Algerije komt, moet in een rood vak worden geplaatst”, aldus de Algerijnse senator.

Sinds 2004 is er geen visumplicht meer tussen de twee landen. Er wordt geen visum gevraagd aan Marokkanen die Algerije bezoeken of Algerijnen die naar Marokko reizen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team