Zoeken

Algerije roept Marokko op om banden met Israël te verbreken

6 maart 2024 - 22:00 - Marokko

©

Algerije dringt er bij Marokko op aan om de diplomatieke betrekkingen met Israël te verbreken, vanwege de voortdurende Israëlische repressie tegen de Palestijnse Hamas-beweging. Dit standpunt werd ingenomen tijdens een speciale bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking in Djedda, Saoedi-Arabië.

Ahmed Attaf, Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, betoogde dat "het tijd is om te beseffen dat veroordelingen en verontwaardiging alleen niet genoeg zijn om de genocide en systematische uitroeiing in Gaza te stoppen." Hij pleitte voor "effectieve actie op alle niveaus om de druk op Israël te verhogen."

Lees ook: Algerije zet trollenleger in op YouTube om Marokko te bestrijden

De minister riep alle islamitische landen op om hun banden met Israël te verbreken. Hij verwees naar de suggestie van de Afrikaanse Unie tijdens de 37e top van staatshoofden in februari om de diplomatieke, culturele, economische, commerciële, militaire en veiligheidsovereenkomsten met Tel Aviv te verbreken.

Lees ook: Nieuwe provocatie: Algerije opent kantoor voor partij Rif-separatisten

Attaf hekelde de deplorabele toestand in de Gazastrook, met meer dan 30.000 doden en 72.000 gewonden sinds 7 oktober. Hij herhaalde de eis om "te werken aan het behoud van de tweestatenoplossing door de erkenning van de staat Palestina te vergroten en onverwijld zijn volwaardige lidmaatschap van de VN na te streven."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team