Zoeken

Drukte op luchthaven Marrakech door reisadvies VK

16 april 2024 - 11:00 - Marokko

©

De luchthaven van Marrakech kampt met een onverwachte toestroom van toeristen. De oorzaak zou een reiswaarschuwing van het Verenigd Koninkrijk zijn, die haar burgers afraadt om naar 18 landen te reizen, waaronder Marokko, Algerije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië.

Zondag waren er honderden toeristen aanwezig op de luchthaven van Marrakech. De plotselinge toename zou te maken hebben met de publicatie van een "warning update" op de website van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, met reisadviezen na de Iraanse aanval op Israël, meldt een bron van Challenge.

Lees ook: Verenigd Koninkrijk raadt reizen naar Marokko af

De drukte zou echter ook te maken kunnen hebben met de paasvakantie die in Europa van start gaat. "Sinds begin april zijn er nieuwe vluchten, met name van Ryanair," aldus een professional uit de sector.

Lees ook: Advies Verenigde Staten aan burgers die naar Marokko willen reizen

Vorige week vrijdag adviseerde het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn burgers om 18 landen te vermijden, waaronder Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Algerije, Koeweit, Saoedi-Arabië, Tunesië, Libië, Jordanië, Libanon, Bahrein, Syrië, Irak en Qatar. De nieuwe waarschuwing is ingegeven door de toegenomen dreiging van terroristische aanslagen als gevolg van de oorlog tussen Israël en Hamas in de Gazastrook, en de gespannen relaties tussen Israël en Iran. Iran lanceerde in de nacht van zaterdag op zondag meer dan 300 drones en raketten op Israël, als reactie op een aanval op zijn consulaat in Damascus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team