Zoeken

Algerije provoceert Marokko opnieuw

9 mei 2020 - 14:40 - Marokko

©

Het Algerijns leger heeft dinsdag in de regio van Tindouf, nabij de Marokkaanse defensiemuur, een militaire oefening georganiseerd met echte kogels. De oefening wordt als een nieuwe provocatie jegens Marokko beschouwd.

Generaal-majoor Saïd Chengriha hield volgens het Algerijns persagentschap AP toezicht op de manoeuvres ten zuiden van Tindouf. De "tactische oefening met echte munitie" kreeg de naam "Trouw aan de eed" en maakt deel uit van het voorbereidingsprogramma voor het jaar 2019-2020.

Tijdens de militaire oefening werden raketten afgevuurd vanuit gevechtshelikopters en vrachtwagens uitgerust met Stalinorgels.

Vooral de keuze van de plek waar de oefening werd gehouden zorgt voor onvrede in Rabat. De betrekkingen tussen beide landen zijn al sinds de jaren ’90 uitzonderlijk slecht.

Begin mei zorgde de Algerijnse president Abdelmajid Tebboune al voor kwade reacties in Marokko. Hij riep op maandag 4 mei tijdens een online top van de Non-Aligned Movement (NAM), de VN-veiligheidsraad op om "zo snel mogelijk bijeen te komen en een resolutie aan te nemen om onmiddellijk alle conflicten in de wereld te stoppen, met name in Libië en de bezette gebieden in Palestina en de Westelijke Sahara".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team