Zoeken

Algerije-Rusland: militaire oefeningen aan grens Marokko in november

10 augustus 2022 - 21:00 - Wereld

©

Dit jaar zullen de Russisch-Algerijnse militaire manoeuvres "Desert Shield" in november worden gehouden en voor het eerst plaatsvinden in Algerije, dicht bij de grens met Marokko.

Het Russische ministerie van Defensie deelde maandag in een verklaring mee dat de manoeuvres dit jaar zullen plaatsvinden in Algerije, in de provincie Bechar, meer bepaald in de trainingskampen van Hamguir, op slechts 50 km van de grens met Marokko. Volgens Atalayar beschikt het Algerijnse nationale volksleger over een vliegveld en militaire infrastructuur in deze regio.

Lees ook: Algerijns machtsvertoon tegen achtergrond crisis met Marokko

Ongeveer 200 leden van de strijdkrachten van beide landen zullen volgens het perscommuniqué deelnemen aan de militaire oefeningen. Het doel van deze oefeningen is de onderlinge samenwerking van de legers op het gebied van terrorismebestrijding te verbeteren. Voorts zullen ze het gebruik van BMP-voertuigen testen. Onlangs heeft Algerije 100 BMP-voertuigen van het nieuwste model (BMP-3) aangeschaft, nadat het eerst zijn BMP-1 en BMP-2 met Kornet-antitankraketsystemen had gemoderniseerd.

Lees ook: Algerije houdt opnieuw militaire oefeningen aan grens Marokko

In oktober 2021 vonden de eerste militaire manoeuvres plaats in de regio Noord-Ossetië. De gezamenlijke militaire oefeningen zijn bedoeld om de samenwerking te verbeteren tussen Rusland en Algerije. De oostbuur wordt gezien als de beste bondgenoot van Poetin in Noord-Afrika. De twee landen werken al jaren samen op militair gebied en Rusland is de grootste wapenleverancier van Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team