Zoeken

Rusland en Algerije houden militaire oefeningen aan Marokkaanse grens

27 juni 2022 - 10:20 - Wereld

©

Rusland heeft aangekondigd dat het in november samen met het Algerijnse leger, militaire antiterroristische-oefeningen zal organiseren in de buurt van de zuidwestelijke grens van Algerije met Marokko.

"De eerste voorbereidende vergadering voor de gezamenlijke Russisch-Algerijnse antiterreuroefeningen die in november gepland staan, werd gehouden in de Russische stad Vladikavkaz, de hoofdstad van de Republiek Ossetië," zegt het commando van de zuidelijke militaire regio in een verklaring die door Ecsaharaui wordt geciteerd.

Lees ook: Oefent Algerijnse leger voor oorlog tegen Marokko?

De militaire oefeningen zullen plaatsvinden op de Hammaguir-basis in de Bechar-regio, dichtbij de zuidwestelijke grens van Algerije met Marokko. De keuze voor de locatie is gemaakt door de twee legers, die de oefeningen ook samen hebben voorbereid. Deze bestaan uit tactische exercities om terroristische groepen te zoeken, te vinden en te vernietigen. Ongeveer 80 Russische soldaten en eenheden van de strijdkrachten van Algerije, Egypte, Kazachstan en Pakistan, zullen deelnemen aan de militaire oefeningen, aldus de verklaring.

Lees ook: African Lion 2022 veroorzaakt paniek bij Algerijnse leger

De gezamenlijke Russisch-Algerijnse oefeningen maken deel uit van de militaire samenwerking tussen de twee landen. Op 4 april heeft de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken een bezoek gebracht aan Moskou voor een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov en het hoofd van de Russische Veiligheidsraad, Nikolai Patrusjev. Bij deze gelegenheid werden de nieuwe domeinen voor samenwerking tussen de twee landen vastgelegd.

Bladna.nl