Zoeken

Algerijnse minister vertelt waarom grenzen met Marokko niet zullen openen

13 april 2021 - 16:20 - Wereld

©

De heropening van de landsgrenzen tussen Marokko en Algerije zal er niet snel zijn. Dat kan afgeleid worden uit de laatste verklaringen van de Algerijnse minister van Communicatie, Ammar Belhimer, met betrekking tot dit onderwerp.

"Het verzoek van Marokkaanse ambtenaren om de grenzen te heropenen is niet genoeg, ze moeten ook nog goede bedoelingen hebben en de nodige maatregelen nemen om de schendingen en misdaden tegen Algerije aan de grenzen te stoppen, met inbegrip van de wapen- en drugshandel," zei hij in een interview met de Arabic Post. In een verklaring over zijn land, zei Ammar Belhimer dat Algerije op grond van "humanitaire overwegingen" vaak geen punt maakt van het "ongepast gedrag" aan zijn landsgrenzen. "Maar op een bepaald moment, als de andere partij volhardt in overtredingen en geen rekening houdt met de betrekkingen van broederschap en nabuurschap, zullen wij verplicht worden om te antwoorden en de nodige maatregelen te nemen om onze rechten te verdedigen en te beschermen", aldus de Algerijnse minister.

Over het Algerijns-Marokkaanse grensgebied van Figuig, in de wilaya Bechar, zei hij dat aangezien de grenzen "worden gebruikt als favoriete uitgangswegen voor smokkel, er maatregelen zijn genomen om een einde te maken aan deze gevaarlijke praktijken die de veiligheid en stabiliteit van Algerije in gevaar brengen". De Algerijnse veiligheidsdiensten hadden een ultimatum gesteld aan de Marokkaanse landbouwers om de dadelpalmplantages in de plaats El Arja, op 18 maart te ontruimen.

"Deze Marokkaanse burgers, die al jarenlang Algerijnse gronden exploiteren zonder enige tegenprestatie, betalen daarentegen wel belastingen aan hun land", aldus de woordvoerder van de Algerijnse regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team