Zoeken

"Algerije is jaloers op Marokko"

1 september 2021 - 10:40 - Marokko

©

In de marge van de presentatie van de kandidaten voor de parlements- en gemeenteraadsverkiezingen in de provincie Khouribga, heeft Abdellatif Ouahbi, secretaris-generaal van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), verwezen naar de Algerijns-Marokkaanse crisis, waarbij hij aangaf dat de kracht en de vooruitgang van Marokko afgunst opwekken.

"Algerije heeft een probleem met de kracht van Marokko als het gaat over het bevorderen van verwezenlijkingen en successen", zei Ouahbi tijdens een bijeenkomst in Khouribga, waarbij hij voorbeelden noemde van Marokkaanse successen en prestaties.

Lees ook: Reactie Iran op breuk betrekkingen Marokko-Algerije

Onder deze verwezenlijkingen benoemde de politicus onder meer de nationale vaccinatiecampagne tegen Covid-19. "De vaccinatie van 18 miljoen mensen in Marokko frustreert Algerije, dat er niet eens in slaagde om de drempel van één miljoen gevaccineerden te overschrijden", zei hij.

Ook vestigde de leider van de PAM de aandacht op het feit dat "Marokko beschikt over verschillende vliegtuigen (Canadair) om bosbranden snel en doeltreffend te blussen, in tegenstelling tot Algerije...".

Lees ook: El Othmani doet onhandige poging om spanningen met Algerije te verminderen

Op politiek vlak bracht Abdellatif Ouahbi aan dat "Marokko zijn neutraliteit respecteert, animositeit vermijdt en met niemand problemen zoekt... Algerije moet van zijn kant de Marokkaanse realiteit respecteren".

Hij voegde daaraan toe dat, met of zonder de "verbreking van de (diplomatieke) betrekkingen, het Marokkaanse en het Algerijnse volk onafscheidelijke broeders blijven...".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team