Zoeken

Algerije boycot CAF Awards in Marrakech

11 december 2023 - 14:00 - Sport

©

Walid Sadi, voorzitter van de Algerijnse voetbalbond (FAF), heeft zondag aangekondigd dat hij de CAF Awards ceremonie, die op maandag 11 december in Marrakech gehouden wordt, zal boycotten.

Deze beslissing komt als reactie op de uitsluiting van Riyad Mahrez van de lijst van finalisten voor de titel van Afrikaanse Voetballer van het Jaar. Ondanks een goed seizoen bij Manchester City, behoort Mahrez niet tot de drie finalisten.

Lees ook: Riyad Mahrez haalt uit naar Yassine Bounou

In een verklaring aan El-Hayat gaf Sadi aan via zijn afwezigheid op de ceremonie, zijn ontevredenheid te willen uiten. Niet deelnemen aan de CAF Awards is volgens hem ook een teken van solidariteit met Riyad Mahrez. Walid Sadi sprak de hoop uit dat geen enkele Algerijn zal deelnemen aan het evenement om steun te betuigen aan de speler. De Afrikaanse Voetbalconfederatie had eerder de nominatie van van Mohamed Salah, Achraf Hakimi en Victor Osimhen aangekondigd.

Lees ook: Marokkanen betwisten shortlist CAF Awards zonder Yassine Bounou

De uitsluiting van Riyad Mahrez is niet het enige punt van teleurstelling voor Algerije voor de CAF Awards. Algiers betreurt het ontbreken van USM Alger, winnaar van de CAF Cup en de CAF Super Cup, onder de finalisten voor de prijs van Afrikaanse Club van het Jaar, evenals de afwezigheid van Farès Chaïbi voor de titel van Beste Jonge Speler.

Bladna.nl