Zoeken

Algerije benoemt verantwoordelijke voor Sahara

6 september 2021 - 12:00 - Wereld

©

Abdelmadjid Tebboune, president van Algerije, heeft tijdens een ministerraad op 30 augustus 2021, meerdere verantwoordelijken bij het ministerie van Buitenlandse zaken benoemd. Onder hen Amar Belani, de nieuwe verantwoordelijke voor de Sahara en de Maghreb-landen.

De Sahara-kwestie staat centraal in de Algerijnse diplomatie. De Algerijnse regering heeft afgelopen maandag tijdens een ministerraad een actieplan goedgekeurd gericht op de versterking van de nationale veiligheid en de invoer van een "actief en proactief" buitenlands beleid.

Lees ook: Algerije wil veiligheid aan zijn grenzen versterken

Om deze doelen te bereiken werden verschillende diplomaten benoemd, waaronder Amar Belani, voormalig woordvoerder van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken, nu belast met de Sahara-kwestie. De diplomaat was eerder ambassadeur in België en bij de Europese Unie en de NAVO.

Algerije besloot twee weken geleden om de diplomatieke betrekkingen met Marokko te verbreken. Een van de redenen van dit besluit is de Sahara-kwestie, en met name de hervatting van de diplomatieke betrekkingen van Marokko en Israël in ruil voor de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van het koninkrijk over de Sahara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team