Zoeken

Gaat Algerije een nieuwe speciale gezant voor de Sahara benoemen?

12 september 2022 - 12:00 - Wereld

©

Amar Belani, speciale gezant van Algerije voor de Sahara en de Maghreb-landen, is gepromoveerd binnen het Algerijnse ministerie van Buitenlandse zaken en zal naar verwachting vervangen worden.

TSA bericht dat Amar Belani de nieuwe secretaris-generaal bij het ministerie van Buitenlandse zaken is. Hij vervangt Chakib Rachid Kaid en zal naar verwachting zijn oude en zijn nieuwe functie niet cumuleren.

Lees ook: Algerijnse diplomaat: "Marokko voert vuile oorlog"

Belani, die in september 2021 tot speciale gezant voor de Sahara en de Mahgreb-landen werd benoemd, zal naar verwachting zeer binnenkort de naam van zijn opvolger horen.

Lees ook: Algerije haalt uit naar Marokko na drama Melilla

De kwestie van de Sahara is de belangrijkste oorzaak van de gespannen betrekkingen tussen Marokko en Algerije. De erkenning door de Verenigde Staten van het Marokkaans karakter van de Sahara in ruil voor de normalisatie van de betrekkingen met Israël, alsook de recente verandering van standpunt over de kwestie door Spanje, hebben de spanningen tussen Rabat en Algiers sterk doen oplopen. Het autonomieplan van Marokko voor de Sahara wordt door vele landen gesteund, maar Algerije weigert dat te doen. Het buurland blijft de onafhankelijkheidsbeweging Polisario steunen en oproepen tot een referendum voor zelfbeschikking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team