Zoeken

Redenen annulering deelname Koning Mohammed VI aan Arabische Top

1 november 2022 - 17:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI, die in Algiers verwacht werd om de Arabische top op 1 en 2 november bij te wonen, zal de reis niet maken. Hij nam een gemotiveerde beslissing.

Koning Mohammed VI heeft afgezien van zijn deelname aan de Arabische top, die vandaag in Algiers begint. Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland, rechtvaardigde deze beslissing tegenover de Saoedische tv-zender Al Arabiya.

Lees ook: Koning Mohammed VI toch niet naar Algerije

De minister noemde als eerste reden "de regionale overwegingen". De tweede reden is de publicatie van een verkorte kaart van Marokko door de Algerijnse zender AL24 News. En ten derde werd tweederde van de officiële Marokkaanse mediadelegatie geweerd.

Lees ook: Mohammed VI stelt voorwaarden voor deelname aan Arabische top

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune had Koning Mohammed VI officieel uitgenodigd om de top van de Arabische Liga in Algiers bij te wonen. Samen met zijn zoon, kroonprins Moulay El Hassan, zou de koning naar de Algerijnse hoofdstad reizen. Om bovengenoemde redenen werd zijn deelname aan de regionale bijeenkomst echter geannuleerd. Volgens Nasser Bourita zal Marokko desondanks "actief" deelnemen aan de werkzaamheden van de top. De Buitenlandminister is nu in Algiers om de Koning te vertegenwoordigen op deze top.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team