Zoeken

Marokkaans toerisme wil de wereld heroveren

13 oktober 2021 - 19:20 - Economie

©

Na een matige periode, is het Marokkaanse toerisme bezig met een herovering van de wereldmarkt. Er worden verschillende hefbomen ingezet om het koninkrijk opnieuw tussen de beste bestemmingen ter wereld te plaatsen.

Op de wereldtentoonstelling 2020 (Expo Dubai) die doorgaat tussen 10 en 16 oktober, is het koninkrijk aanwezig met zijn investerings- en exportmerk "Morocco Now". Er worden conferenties, tentoonstellingen, filmvertoningen en andere activiteiten georganiseerd om Marokko als bestemming op dit grote internationale evenement te verkopen.

Lees ook: Toerisme Noord Marokko herstelt voorzichtig

Toerisme-professionals maakten van deze gelegenheid gebruik om een conferentie te organiseren met als thema: "Morocco Tourism Investment Day". Een bijeenkomst om donors en ondernemers te herinneren aan de verschillende troeven die Marokko biedt in termen van moderne infrastructuur, culturele diversiteit en de gastvrijheid van zijn inwoners, waardoor het land een uitgelezen plaats inneemt onder de toeristische bestemmingen in de wereld.

De uitwisseling werd georganiseerd door SMIT in samenwerking met Bench Events en diende als kader om de bezoekers te informeren over hoe Marokko, dankzij zijn geografische ligging, belangrijke investeringsmogelijkheden biedt in alle sectoren, met inbegrip van het toerisme. Dit wekte een grote belangstelling van investeerders, met name uit de Golflanden en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: Toerisme: Marokko mikt op top-10 bestemmingen in de wereld

Volgens de organisatoren is het de bedoeling Marokko weer in de top 20 van beste bestemmingen ter wereld te plaatsen, waarbij wordt opgemerkt dat het koninkrijk momenteel tot de 30 belangrijkste toeristische bestemmingen in de wereld behoort.

De voorzitter van de Nationale Confederatie van Toerisme (CNT), Hamid Bentahar, heeft verwezen naar de inspanningen van de regering in de strijd tegen corona. Hij geeft aan dat de evolutie van de toeristische sector in de nabije toekomst, mede dankzij deze steun, de creatie van veel werkgelegenheid mogelijk moet maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team