Zoeken

Marokko: rapport toont schade aan toerisme door corona

26 april 2021 - 10:40 - Economie

©

In 2020 kreeg de kerngezonde toerisme-industrie van Marokko een enorme klap te verwerken door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Uit een rapport van het controleorgaan Treasury and External Finance (DTFE) komt een nog duidelijker beeld van de schade naar voren.

Volgens de nota van de DFTE hebben de reisbeperkingen die zijn ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, geleid tot een bijna totale stop van de toeristische activiteit in Marokko.

Het aantal toeristen dat in het laatste kwartaal van 2020 de Marokkaanse grens is overgestoken is ondanks tegenmaatregelen van de overheid met 79,8% gedaald. Het aantal buitenlandse toeristen daalde met 92% en 59% van de wereld-Marokkanen bleef weg ten opzichte van de aantallen in dezelfde periode in 2019.

In de laatste maanden van 2020 noteerden ook hotels in het koninkrijk dramatische cijfers. Het totale aantal overnachtingen was 82,6% minder dan het jaar ervoor. De hotelovernachtingen van Marokkanen zijn met 52,3% afgenomen en het hotelbezoek van buitenlandse toeristen met 94%. In 2019 werd er in het laatste kwartaal voor zowel het aantal hotelovernachtingen (5,1%) als het aantal toeristen (5,2%) nog groei genoteerd, meldt de DTFE.

Van de verschillende regio’s in de wereld is de geschatte daling van het aantal toeristen het grootst in Azië, met een verlies van 84% aan bezoekers. Daarna volgen het Midden-Oosten en Afrika (75%), Europa (70%) en het Amerikaanse continent (69%).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team