Zoeken

Vrouw bevalt van meisje op vlucht Royal Air Maroc

4 februari 2024 - 19:00 - Marokko

©

Op vrijdag 2 februari 2024 werd een passagiersvliegtuig van Royal Air Maroc, op weg van Casablanca naar Montréal, het toneel van een bijzondere gebeurtenis toen een Canadese passagiere beviel van een meisje.

Het unieke voorval vond plaats 3 uur en 45 minuten na het opstijgen van de vlucht vanaf de luchthaven Mohammed V. De vrouw begon de eerste weeën te voelen rond 21:00 GMT, en onder de bekwame zorg van het cabinepersoneel en twee artsen - een Marokkaanse huisarts en een Tunesische anesthesist - en twee verpleegkundigen die toevallig aan boord waren, werd de baby binnen 20 minuten geboren, drie uur voor de landing. Zowel de moeder als haar pasgeboren dochter maken het goed, meldt Le360.

Lees ook: Marokkaanse bevalt op vlucht Istanbul-Chicago (video)

Het is niet de eerste keer dat een passagiere aan boord van een Royal Air Maroc vlucht bevalt. Op 10 februari 2022 vond een vergelijkbaar voorval plaats toen een jonge vrouw beviel op de luchthaven Mohammed V om 6:15 uur ’s ochtends, kort na de landing van een vlucht van Bamako naar Casablanca. "Vandaag is een speciale dag. De luchthaven Mohammed V van Casablanca verwelkomde zijn jongste passagier. Een moedige moeder, bijgestaan door ons medisch team, heeft het leven geschonken aan een prachtig klein meisje. Gefeliciteerd, we wensen de baby en de moeder het allerbeste", verklaarde het Nationale Luchthavenbureau (ONDA) in een bericht op X.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team