Zoeken

Marokko topfavoriet voor Afrika Cup? Hafid Derradji denkt van wel!

12 oktober 2023 - 11:00 - Sport

©

De spanning stijgt rond de naderende Afrika Cup 2024. Een bekende Algerijnse sportcommentator wijst Marokko aan als hét team om in de gaten te houden. "Onder de Maghreb-teams heeft Marokko het meest kans om de Afrika Cup te winnen," verklaarde Hafid Derradji van BeIN Sports op de Tunesische radio IFM.

De prestaties van de Atlas Leeuwen spreken inderdaad boekdelen. Ze schreven geschiedenis door als eerste Afrikaanse team een halve finale van het wereldkampioenschap te bereiken. Hierbij versloegen ze voetbalgrootmachten zoals België, Spanje, en Portugal en wonnen zelfs een oefenduel tegen Brazilië, de recordhouder met vijf gewonnen wereldkampioenschappen.

Lees ook: Data van Marokko’s komende wedstrijden bekend

De ambitie van Marokko is duidelijk. Bondscoach Walid Regragui heeft als doel om minstens de halve finale van de Afrika Cup te bereiken, en als het kan, het Afrikaans kampioenschap te winnen. "De prestaties tijdens eerdere Afrika Cup’s weerspiegelden niet de ware kracht van ons nationaal voetbal. We willen dit veranderen en consistent op hoog niveau blijven presteren," verklaarde Regragui onlangs. "Ons gemeenschappelijke doel is om één van de komende twee Afrika Cup-toernooien te winnen en zo een blijvende stempel op de geschiedenis te drukken."

Bladna.nl