Zoeken

Moeder Amine Adli overleden, Marokko betuigt medeleven

7 januari 2024 - 13:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetballer Amine Adli, aanvaller bij Bayer Leverkusen en het Marokkaans elftal, is in rouw na het overlijden van zijn moeder.

De moeder van de Atlas Leeuw lag al enige tijd in het ziekenhuis. Ze overleed zaterdag. De Marokkaanse voetbalbond en zijn voorzitter, Fouzi Lekjaa, betuigden hun medeleven en condoleerden de familie van Adli in een officiële verklaring. De organisatie benadrukt zijn compassie met de familie en naasten van de voetballer in deze moeilijke tijd.

Lees ook: Amine Adli verlaat gedwongen Marokkaans elftal

De Marokkaanse delegatie vertrekt deze zondag naar Ivoorkust voor de 34e editie van de Africa Cup, die plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari 2024. Amine Adli zal naar verwachting zich bij het team voegen na de begrafenis van zijn moeder. Het is zijn eerste oproep voor een groot toernooi met het Marokkaans elftal, een keuze die hij maakte boven Frankrijk, het land waar hij geboren is.

Lees ook: Amine Adli zegt waarom hij voor Marokko koos (video)

De Atlas Leeuwen zijn ingedeeld in groep F en zullen hun eerste wedstrijd op 17 januari spelen tegen Tanzania in het Stade Laurent Pokou van San Pedro. Daarna volgen wedstrijden tegen de Democratische Republiek Congo en Zambia. Na een indrukwekkende prestatie tijdens het WK in Qatar in 2022, waar ze de halve finale bereikten, is het doel van het Marokkaans elftal om de aankomende Afrika cup te winnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team