Zoeken

Afrika Cup: Atlas Leeuwen klaar om te brullen, maar het wordt moeilijk

11 januari 2024 - 17:00 - Marokko

©

In aanloop naar de Afrika Cup in Ivoorkust, toont Romain Saïss, aanvoerder van het Marokkaans elftal, zich kalm maar vastberaden.

Na de historische prestatie van Marokko op het WK 2022 in Qatar, waar de Atlas Leeuwen de halve finales bereikten, voelt het team de druk om deze succeslijn door te trekken tijdens de Afrika Cup. Saïss benadrukt het belang van het handhaven van dit hoge niveau om het Marokkaanse voetbal verder te laten groeien.

Lees ook: Badou Zaki gelooft niet in kansen Marokko op Afrika Cup

Marokko zit in Groep F en zal op 17 januari een eerste wedstrijd spelen tegen Tanzania, gevolgd door wedstrijden tegen de Democratische Republiek Congo op 21 januari en Zambia, de kampioen van 2012, op 24 januari. Saïss benadrukt dat, ondanks de verwachtingen, Marokko niet als favoriet wordt gezien. "Niemand van ons was geboren toen Marokko het toernooi voor het laatst won en onze coach speelde de laatste keer dat we de finale bereikten", zegt hij.

Sinds 1976 streeft Marokko naar een tweede overwinning in de Afrika Cup en Saïss rekent op de inzet van zijn teamgenoten om ver te komen in het toernooi. Hij benadrukt het belang van focus en inzet in elke wedstrijd, ongeacht de tegenstander. "We moeten klaar zijn om te lijden, want het wordt zwaar. Tijdens het WK zijn we ver gekomen omdat iedereen zijn lichaam heeft opgeofferd om de halve finales te bereiken."

Saïss erkent dat het toernooi moeilijk zal worden, met druk op Ivoorkust als gastland en sterke tegenstand van ervaren teams als Senegal, Kameroen, Algerije en Egypte. "Elke wedstrijd in Afrika is moeilijk en alles kan gebeuren. Dit wordt een van de moeilijkste competities in de geschiedenis," voorspelt hij.

Lees ook: Marokkaans elftal zondert zich af in Ivoorkust

De aanvoerder spreekt ook zijn lof uit voor bondscoach Walid Regragui. Hij omschrijft hem als een coach die dicht bij het team staat, eerlijk is en altijd de juiste woorden vindt om het team te motiveren. "Iedereen volgt dezelfde weg en werkt hard. We zijn blij om te vechten op het veld," zegt Saïss.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team