Zoeken

Wie is bondscoach Walid Regragui?

7 september 2022 - 19:00 - Sport

©

Walid Regragui, de nieuwe coach van de Atlas Leeuwen, is geboren en getogen in Frankrijk, maar is tegelijk ook altijd zeer gehecht gebleven aan Fnideq, in Marokko. Hij brengt er regelmatig zijn zomervakanties door en heeft er ook veel vrienden.

Walid Regragui moet het Marokkaans elftal naar de Wereldbeker in Qatar 2022 leiden, na de kwalificatie van het team aan de hand van zijn voorganger, Vahid Halilhodzic. De nieuwe coach van de Atlas Leeuwen is geboren en getogen in Corbeil-Essones (Frankrijk), maar is ook zeer gehecht aan de Marokkaanse stad Fnideq. "Elk jaar breng ik twee maanden door in Marokko, dat moet," zei hij in een interview toen hij nog voetballer was.

Lees ook: Officieel: Walid Regragui nieuwe bondscoach van Marokko (video)

Regragui werd als Marokkaanse international in totaal 45 maal geselecteerd voor de nationale ploeg, maar hij speelde ook voor teams als Racing Paris, Toulouse, Ajaccio, Racing de Santander, Dijon, Grenoble, Mogreb Tetouan en Fleury-Merogis. De 46-jarige voormalige rechtsback heeft een goede kennis van het Franse, Spaanse en het Marokkaanse spel. Als coach wordt hij beïnvloed door de stijlen van Guardiola en Rudi García. Sommigen vergelijken hem met de Portugees José Mourinho, omwille van zijn intensiteit en zijn karakter, schrijft El Faro de Ceuta.

De ervaring van de nieuwe trainer in Marokko is ook meldenswaardig. Regragui begon als assistent van de nationale ploeg en bracht zes jaren door bij FUS Rabat. Daarna ging hij naar Qatar voor een korte periode bij Al-Duhail en keerde terug naar Marokko om leiding te geven aan Wydad Casablanca. Hij heeft talrijke trofeeën gewonnen, zoals het Marokkaans kampioenschap, de Troonbeker, het kampioenschap van Qatar, de CAF Champions League en verschillende andere persoonlijke onderscheidingen.

Lees ook: Hakim Ziyech binnenkort terug in nationale ploeg 

De "Leeuw van Fnideq" heeft drie maanden om zich voor te bereiden op de Wereldbeker in Qatar. Marokko zit in Groep F met België, Canada en Kroatië. De nieuwe coach zal spelers nodig hebben van een hoog niveau, zoals Ziyech, Hakimi, En-Nesyri, El Haddadi of Bounou, waarvan de meesten in de eerste divisie spelen, maar ook nieuwe talenten, zoals Anouar Tuhami.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team