Zoeken

Romain Saiss excuseert zich

3 februari 2024 - 09:00 - Sport

©

Romain Saiss, aanvoerder van de Atlas Leeuwen, heeft zijn excuses aangeboden aan de Marokkaanse bevolking na de uitschakeling van Marokko in de achtste finale van de Afrika Cup. Het koninkrijk verloor met 2-0 van Zuid-Afrika, wat tot grote teleurstelling leidde bij fans en spelers.

Via een bericht op Instagram deelde Saiss de collectieve teleurstelling van het team en erkende hij de moeilijkheid om onder woorden te brengen hoe ze zich voelden na de nederlaag. Hij benadrukte de cruciale rol van de supporters, wiens constante aanmoediging een sleutelfactor was, ondanks het feit dat het team niet in staat was om zijn doelen te bereiken.

Lees ook: Afrika Cups en Marokko: een ramp?

Als aanvoerder nam Saiss de verantwoordelijkheid voor het niet behalen van de verwachte resultaten. Hij benadrukte het belang van eenheid binnen het team en het belang om het harde werk voort te zetten om deze teleurstelling te boven te komen. Saiss uitte zijn vertrouwen in het vermogen van het team en de staf om terug te komen en beloofde de Marokkaanse fans weer reden tot glimlachen te geven.

Lees ook: Toekomst Walid Regragui onzeker na uitschakeling op Afrika Cup

In zijn bericht stak Saiss ook een hart onder de riem van zijn teamgenoot Achraf Hakimi, die een penalty miste, door te benadrukken dat falen onderdeel is van het spel en dat ze als team solidair blijven. Hij bracht tevens een speciaal eerbetoon aan Amine Adli, die ondanks het recente verlies van zijn moeder, kracht toonde. Saiss sloot af met woorden van dankbaarheid aan het adres van de supporters en benadrukte zijn trots om Marokkaan te zijn.

Bladna.nl