Zoeken

Afrika Cup 2025 en WK 2030: Stadions die passen bij Marokko’s ambities

9 mei 2024 - 07:00 - Sport

©

De bouw van het Grote stadion van Casablanca in Benslimane, met een capaciteit van 115.000 plaatsen, zal volgens Youssef Belqasmi, voorzitter van de nationale stadionexploitatiemaatschappij SONARGES, op tijd afgerond zijn voor het WK 2030.

Naast het Grote Stadion van Casablanca zullen ook andere stadions, zoals het Mohammed VI sportcomplex in Casablanca, worden gerenoveerd volgens de normen van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) om de Afrika Cup 2025 te kunnen huisvesten, meldt Le Matin.

Lees ook: Grote stadions, snelwegen, HSL: Marokko werkt aan zijn infrastructuur voor 2030

Het Grote stadion van Marrakech zal eveneens worden aangepast aan de normen van de CAF voor de Afrika Cup 2025 en de FIFA voor het WK 2030. Met een capaciteit van 42.000 plaatsen kan het stadion wedstrijden in de groepsfase, achtste finales, kwartfinales en de kleine finale van het WK organiseren. De renovatiewerkzaamheden zullen in twee fases worden uitgevoerd, voor en na de Afrika Cup 2025. De werkzaamheden omvatten onder meer de kleedkamers, tribunes, bijvelden en verlichting.

SONARGES heeft onlangs een aanbesteding uitgeschreven voor de levering en installatie van nieuwe stoelen voor de tribunes van het Grote stadion van Marrakech. De opdracht werd gegund aan Vision Sport voor 19,6 miljoen dirham. In totaal zullen de tribunes van vier stadions worden gerenoveerd voor een totaalbedrag van 35,718 miljoen dirham. Er is ook een aanbesteding uitgeschreven van 900.000 dirham voor de herinrichting van de kleedkamers van het stadion in Marrakech.

Lees ook: Architectuur Grote Stadion Casablanca onthuld

In totaal werd een budget van 14,5 miljard dirham vrijgemaakt voor de renovatie van de stadions in Marrakech, Tanger, Agadir, Fez, Casablanca en Rabat, en de bouw van het Grand Stade de Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team