Zoeken

Casablanca krijgt gigantisch stadion

24 juni 2023 - 18:00 - Sport

©

Een overeenkomst is enkele dagen geleden ondertekend voor de bouw van het "Grote stadion van Casablanca". Dat meldt Karim Glaibi, gemeenteraadslid van Casablanca. Het stadion zal buiten de stad worden gebouwd, in Benslimane, vanwege een gebrek aan ruimte in de economische hoofdstad.

Met een capaciteit van 93.000 plaatsen zal het nieuwe stadion een belangrijke aanvulling zijn op de sportinfrastructuur van Marokko. Glaibi legt uit dat de bouw van het stadion gerechtvaardigd is door de noodzaak van een dergelijke plek die in staat is om een groot aantal toeschouwers in de regio te ontvangen. De bouwkosten worden geschat op ongeveer 2 miljard dirham.

Lees ook: Marokko essentieel voor organisatie WK-2030

Maar Marokko stopt niet hier. Fouzi Lekjaa, voorzitter van het comité belast met de kandidatuur van Marokko voor de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal 2030, onthulde onlangs dat zes andere stadions gerenoveerd zullen worden. Deze werken omvatten het "Prince Moulay Abdellah" complex in Rabat, het "Grand Complexe de Tanger", het "Complexe de Fez", het "Complexe d’Agadir" en het "Grand Complexe de Marrakech". De toekomst van het sportcomplex in Tetouan, dat tot 46.000 toeschouwers zou kunnen ontvangen, blijft nog onzeker.

Lees ook: Marokko wil WK-2030 organiseren

Deze projecten maken deel uit van de kandidatuur van Marokko om het Wereldkampioenschap voetbal 2030 te organiseren. Premier Aziz Akhannouch heeft verzekerd dat de regering alles in het werk zal stellen om het succes van de gezamenlijk kandidatuur met Spanje en Portugal te garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team