Zoeken

Afrika Cup 2025: George Weah steunt Marokko

24 januari 2023 - 07:00 - Sport

©

President George Weah van Liberia heeft de geruchten ontkend volgens welke zijn land een voorkeur zou hebben voor de organisatie van de Afrika Cup 2025 in Algerije, ten nadele van Marokko.

De voormalige Liberiaanse voetballer, die in januari 2018 werd verkozen als president, noemt de informatie van bepaalde buitenlandse media "vals" en "misleidend". George Weah verwerpt de aantijgingen in een verklaring en herhaalt zijn "volledige en stevige" steun voor het Marokkaanse bod. "Liberia onderschrijft en steunt volledig het bod van Marokko om de CAF Africa Cup of Nations van 2025 te organiseren. Ik ben deze verbintenis aangegaan met Koning Mohammed VI. Het staat in steen gegrift," zegt hij in TelQuel.

Lees ook: Afrika Cup 2025: Marokko of Algerije?

Volgens George Weah heeft Marokko "opmerkelijke investeringen" gedaan en blijft het land zich inzetten voor de ontwikkeling van het voetbal. Daarom verdient het koninkrijk volgens hem "het grootste voetbalfestival van Afrika". De Liberiaanse president zegt dat hij een campagne voor Marokko voert onder belanghebbenden in de voetbalsector op het hele continent.

Lees ook: Marokko wil Afrika Cup 2025 organiseren

Marokko kondigde zijn kandidatuur vorig jaar aan, nadat de Confederatie van Afrikaans voetbal (CAF) bekend maakte dat het Guinee als organisator van de wedstrijd heeft uitgesloten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team