Zoeken

Afrika Cup 2025: Marokko of Algerije?

22 januari 2023 - 13:00 - Sport

©

De Confederatie Afrikaans Voetbal (CAF) zou naar verluidt al weten welk land de Afrika Cup 2025 zal organiseren. 

Na het besluit van Guinee om zijn kandidatuur in te trekken omdat het niet over de geschikte infrastructuur voor een dergelijk toernooi beschikt, hebben vijf landen zich kandidaat gesteld om de Afrika Cup van 2025 te organiseren. Het gaat om Marokko, Algerije, Zambia en een combinatie van Nigeria en Benin, aldus het tijdschrift Jeune Afrique.

Lees ook: Wat als Algerije en Marokko samen Afrika Cup 2025 organiseren?

De CAF geeft meestal "de voorkeur aan een land dat al veel ervaring heeft met het organiseren van toernooien. De Afrika Cup 2025 zou dus in Marokko of Algerije kunnen plaatsvinden", aldus het tijdschrift. Op de website van het blad staat ook dat de Afrika Cup 2022 werd gehouden in Kameroen en dat de editie van 2024 in Ivoorkust door zal gaan. Daarom wil de CAF de wedstrijden afwisselen en het volgende toernooi in Noord-Afrika organiseren. Voor 2027 zou de CAF een land uit Sub-Sahara Afrika kiezen.

Jeune Afrique benadrukt dat het besluit van de CAF wordt gerechtvaardigd door het feit dat Algerije en Marokko "over alle nodige infrastructuren beschikken om een eindtoernooi met 24 teams te organiseren". Ook de klimatologische omstandigheden zijn aangenaam, in tegenstelling tot die in de rest van Afrika.

Lees ook: Marokko-Algerije: zware strijd dreigt rond Afrika Cup 2025

Opnieuw staan Marokko en Algerije tegenover elkaar om een continentale competitie te organiseren. De beslissing wordt op 10 februari bekendgemaakt in de marge van het WK voor clubs, dat van 1 tot 11 februari in Marokko plaatsvindt.

Bladna.nl