Zoeken

Afrika Cup 2025: trekt Algerije kandidatuur in vanwege Marokko?

25 september 2023 - 22:00 - Sport

©

De Confederatie van Afrikaans Voetbal (CAF) staat op het punt om een beslissing te nemen over de organisatie van de Afrika Cup 2025. Marokko, Algerije en drie andere landen zijn in de race. Een onverwachte opmerking van de Algerijnse sportcommentator Hafid Derradji brengt daar mogelijk verandering in.

Patrice Motspe, voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond, heeft aangekondigd dat het gastland voor de Afrika Cup 2025 binnenkort bekend zal worden gemaakt. "We zullen op 27 september 2023 weer bijeenkomen in Caïro om beslissingen te nemen over de toewijzing van de Afrika Cup TotalEnergies 2025 en de Afrika Cup 2027," verklaarde hij na een bijeenkomst in Caïro. De kandidaten voor de organisatie zijn Marokko, Algerije, Zambia en een gezamenlijk dossier van Nigeria en Benin.

Lees ook: Verhitte concurrentie tussen Marokko en Algerije om Afrika Cup 2025 te hosten

Terwijl iedereen in spanning afwacht, deed sportcommentator Hafid Derradji van de Qatarese zender BeIN Sport een dringende aanbeveling aan de nieuwe voorzitter van de Algerijnse voetbalfederatie, Walid Sadi. Hij stelt voor dat Algerije zich terugtrekt uit zowel de Afrika Cup 2025 als de Afrika Cup 2027. Volgens Derradji zou een dergelijk besluit voorkomen dat de CAF in verlegenheid wordt gebracht, daar hij ervan overtuigd is dat de beslissing al genomen is ten gunste van andere landen.

Lees ook: Afrika cup 2025: controverse in Algerije na uitspraken Fouzi Lekjaa

Derradji beweert verder dat, ondanks de inspanningen van Algerije in infrastructuur, de organisatie voor de Afrika Cup’s in 2025 en 2027, en zelfs in 2029, al is toegekend aan landen zoals Marokko, Senegal, Benin en Nigeria. Hij dringt er bij Sadi op aan zich te concentreren op het herstructureren van de Algerijnse voetbalfederatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team