Zoeken

Organisator Afrika Cup 2025 in september bekend, Marokko favoriet

10 april 2023 - 17:00 - Sport

©

Het land aan wie de organisatie van de Afrika Cup 2025 zal worden toegekend, zal vóór september 2023 bekend worden gemaakt. Dat meldt de Afrikaanse voetbalbond.

Het uitvoerend comité van de Confederatie van de Afrikaanse Voetbal (CAF) had donderdag een vergadering waarbij werd beloofd dat het gastland van de Afrika Cup 2025 in juli bekend zal worden gemaakt. De naam van het gastland voor het Afrikaans kampioenschap moest oorspronkelijk op 10 februari bekend worden gemaakt, maar de aankondiging werd uitgesteld.

Lees ook: Afrika Cup 2025: Marokko of Algerije?

De CAF stelt dat deze uitstel haar in staat stelde om nieuwe inspectiebezoeken uit te voeren. Deze bezoeken vonden plaats van 20 maart tot 2 april bij de verschillende potentiële kandidaten, waaronder Marokko, Algerije, Benin, Nigeria en Zambia.

Het toernooi werd in 2014 toegewezen aan Guinee, maar werd in oktober 2022 aan het land ontnomen vanwege vertragingen in de voorbereidingen en zorgen over de Ebola-epidemie. Sindsdien hebben verschillende landen hun interesse getoond om het evenement te organiseren, maar Marokko lijkt de favoriet te zijn. Het koninkrijk heeft de Afrika Cup eerder al georganiseerd en heeft enkele maanden geleden het FIFA Wereldkampioenschap voor clubs gehost.

Lees ook: CAF-commissie kreeg opdracht om "Marokko te kiezen voor Afrika Cup 2025"

De Afrikaanse voetbalbond heeft ook de opening aangekondigd van de kandidaturen voor de organisatie van de Afrika Cup 2027. De gastlanden voor beide kampioenschappen zullen gelijktijdig worden aangekondigd.

Bladna.nl