Zoeken

Marokko wil Afrika Cup 2025 organiseren

19 februari 2022 - 11:40 - Sport

©

Omdat Guinee Conakry niet in staat is het Afrikaans voetbalkampioenschap van 2025 te organiseren, zou Marokko kunnen proberen de Afrikaanse voetbalcompetitie alsnog naar zich toe te trekken. De infrastructuur van het koninkrijk voldoet aan de eisen van de Afrikaanse voetbalbond (CAF).

Marokko weigerde de Afrika Cup 2015 te organiseren, maar is het nu wel geïnteresseerd in de editie van 2025. De infrastructuur in Guinee, dat het kampioenschap moet hosten, schiet schromelijk tekort om een dermate omvangrijk toernooi in behoorlijke omstandigheden te organiseren.

Lees ook: Marokko wil Afrika Cup 2025 organiseren

Marokko is van plan zich te positioneren voor Afrika Cup 2027 en zou kunnen profiteren van de onbeschikbaarheid van Guinee om ook de editie van 2025 te organiseren.

Lees ook: Marokko officieel kandidaat voor organisatie WK-2026

Het koninkrijk beschikt reeds over de nodige infrastructuur. Daarnaast is er grote belangstelling voor Marokkaanse stadions, zowel voor wedstrijden van de Afrika Cup als voor kwalificatiewedstrijden voor het wereldkamioenschap voetbal. Derhalve ligt de bal nu in het kamp van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team