Zoeken

African Championship of Nations 2023: Marokko stelt eisen aan Algerije

29 december 2022 - 22:00 - Sport

©

Het volgende African Championship of Nations 2023 (CHAN) wordt van 13 januari tot en met 4 februari 2023 in Algerije georganiseerd. Marokko is gekwalificeerd maar verbindt zijn deelname aan een aantal randvoorwaarden, met name met betrekking tot het onthaal van de deelnemende teams.

Marokko wordt op dit toernooi vertegenwoordigd door zijn onder-23 team. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) eist dat de Atlas Leeuwen naar Constantine reizen, de gaststad van de Marokkaanse wedstrijden, met een rechtstreekse vlucht vanuit Rabat en aan boord van een vliegtuig van Royal Air Maroc, de officiële luchtvaartmaatschappij van de Marokkaanse nationale teams. Anders zal het Marokkaans U23-elftal niet aan het toernooi deelnemen.

Lees ook: Wat als Algerije en Marokko samen Afrika Cup 2025 organiseren?

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, verklaarde in dit verband tijdens een vergadering op dinsdag, dat de FRMF een brief heeft gestuurd naar de Afrikaanse voetbalfederatie (CAF), om de laatste randvoorwaarden voor de competitie op te eisen, met inbegrip van het onthaal van de deelnemende teams.

Lees ook: Algerije reageert op uitspraken sportcommentator Hafid Derradji over Marokko

Algerije besloot kort na het verbreken van zijn diplomatieke betrekkingen met Marokko ook zijn luchtgrenzen te sluiten voor toestellen uit het koninkrijk. Daardoor kan Royal Air Maroc niet meer naar Algerije vliegen en mogen civiele en militaire vliegtuigen van Marokko, of met een Marokkaanse registratienummer, niet over zijn luchtruim vliegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team