Zoeken

CHAN 2023: Marokko herhaalt verzoek aan Algerije

2 januari 2023 - 20:00 - Sport

©

In het licht van de soms onjuiste verklaringen van sommige Algerijnse verantwoordelijken, heeft de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), Faouzi Lekjaâ, zijn verzoek om deelname van het Marokkaans nationaal elftal aan het African Championship of Nations 2023 in Algerije, herhaald.

"De nationale ploeg vertegenwoordigt Marokko. De deelname aan dit evenement is legaal en zoals bij alle sportevenementen biedt het gastland, in dit geval Algerije, vanzelfsprekend alle deelnemende landen faciliteiten aan", verklaarde Lekjâa op een persconferentie.

Lees ook: CHAN 2023 in Algerije: Fouzi Lekjaa verduidelijkt eisen

"In tegenstelling tot wat de andere partij heeft willen doen geloven, hebben wij Algerije op geen enkel moment gevraagd ons een speciale vlucht te garanderen. Wij hebben gevraagd of het vliegtuig dat de nationale ploeg op 10 januari zal vervoeren, toestemming heeft om te landen op de luchthaven van Constantine, de stad waar de wedstrijden van de nationale ploeg zullen plaatsvinden. En uiteraard is de officiële luchtvaartmaatschappij voor alle nationale teams Royal Air Maroc."

Lees ook: African Championship of Nations 2023: Marokko stelt eisen aan Algerije

Marokko had enkele dagen geleden gedreigd om niet deel te nemen aan het Afrikaanse toernooi als Algerije een rechtstreekse vlucht van Royal Air Maroc zou weigeren. De kern van het probleem is het overvliegen van Algerijns grondgebied. Na het verbreken van de diplomatieke contacten in september 2021 is dit verboden voor Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team