Zoeken

Wat als Algerije en Marokko samen Afrika Cup 2025 organiseren?

11 oktober 2022 - 23:00 - Sport

©

Abdeslam Ouaddou, voormalig international van Marokko, heeft zich uitgelaten over de intrekking van Guinee als gastland van de Africa Cup 2025. Hij sprak ook over de wil van Marokko en Algerije om het grote sportevenement te organiseren.

De Afrikaanse voetbalfederatie (CAF) heeft aangekondigd dat Guinee zich terugtrekt als gastheer voor Afrika Cup 2025 omdat het land het tijdschema voor de renovatie van zijn stadions niet kan halen. Marokko, waarvan de stadions aan de internationale normen voldoen, kan dus serieuze hoop koesteren om het toernooi te organiseren. Het koninkrijk concurreert echter met Algerije, dat ook heeft aangegeven het sportevenement te willen hosten, meldt Middleeasteye.

Lees ook: Afrika Cup 2025: Marokko wil Guinee vervangen

Ouaddou gelooft echter dat Marokko en Algerije beter samen kunnen werken aan de Afrika Cup 2025 in plaats van elkaar te bestrijden. Gezien de decennialange politieke conflicten tussen beide landen zal het echter niet gemakkelijk zijn een dergelijke droom te verwezenlijken. Het zal voor beide landen een zware strijd worden.

Marokko kan gebruik maken van zijn infrastructuur, het feit dat het onlangs de Afrika Cup voor vrouwen heeft georganiseerd en dat het door de Afrikaanse voetbalfederatie herhaaldelijk is gevraagd om kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup te hosten.

Lees ook: Marokko-Algerije: zware strijd dreigt rond Afrika Cup 2025

Algerije was voor het laatst gastheer van de Afrika Cup in 1990, maar heeft net als Marokko ook uitstekende infrastructuur. De Afrikaanse voetbalfederatie zal in de komende weken bekendmaken welk land in 2025 de Afrika Cup zal hosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team