Zoeken

CHAN 2023 in Algerije: Fouzi Lekjaa verduidelijkt eisen

31 december 2022 - 20:00 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), sprak met de Afrikaanse voetbalbond (CAF) over de randvoorwaarden voor de deelname van het U23-elftal aan het African Championship of Nations 2023 in Algerije. Hij gaf enkele verduidelijkingen hierover aan de media.

Faouzi Lekjaa verklaarde op de persconferentie na de vergadering van de bestuursraad dat "Marokko aan Algerije heeft gevraagd om een speciale reis te organiseren voor de deelname van het Marokkaans nationaal elftal onder 23 jaar aan het CHAN-2023." De voorzitter van de FRMF doelde daarmee op "een verzoek om toestemming om Marokkaanse spelers op 10 januari om 14.45 uur een rechtstreekse vlucht van Rabat naar Constantine te laten nemen met een vliegtuig van Royal Air Maroc".

Lees ook: African Championship of Nations 2023: Marokko stelt eisen aan Algerije

Met deze toelichting wilde Faouzi Lekjaa een einde maken aan de desinformatie die sinds het verzoek van de FRMF in omloop is. Hij voegde eraan toe dat "de officiële luchtvaartmaatschappij van de nationale teams niemand anders is dan Royal Air Maroc" en dat "Marokko op een officieel antwoord van de CAF wacht met betrekking tot de gevraagde toestemming".

Lees ook: CHAN 2023: Algerije reageert op eis Marokko

Het hoofd van het organisatiecomité van de wedstrijd, Rachid Oukali, had woensdag verklaard dat "bij een sportevenement als het Afrikaans kampioenschap, is voorgeschreven dat de organisator van de wedstrijd enkel verplicht is de reizen van de delegaties van de deelnemende landen te verzekeren binnen het land, bijvoorbeeld van de hoofdstad Algiers naar Constantine, Oran of Annaba".

Bladna.nl