Zoeken

Afrikaanse Ontwikkelingsbank investeert in Nador West Med

17 juni 2022 - 16:20 - Economie

©

Marokko en de Afrikaanse Ontwikkelingsbank hebben begin deze week in Rabat de juridische documenten ondertekend voor de bouwprojecten van het havencomplex Nador West Med (NWM) en de uitbreiding van de luchthaven Rabat-Salé.

Het document werd ondertekend door de minister van Economie en Financiën, Nadia Fettah Alaoui, en de waarnemend vice-voorzitter belast met Regionale ontwikkeling, integratie en dienstverlening van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank, Yacine Fal, bericht MAP. Het persagentschap meldt ook dat de ceremonie plaatsvond in de marge van de topbijeenkomst van het F15-comité van de Afrikaanse Unie.

Lees ook: Koning Mohammed VI heeft grootse plannen voor haven Nador West Med

Bij die gelegenheid benadrukte minister Fettah de belangrijke rol van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank als referentiepartner van Marokko bij de ondersteuning van sectorale en infrastructurele ontwikkelingsstrategieën.

Lees ook: Haven Nador West Med moet eind 2022 klaar zijn

Yacine Fal van zijn kant prees de goede betrekkingen tussen Marokko en de Afrikaanse financiële instelling en bevestigde dat de Afrikaanse Ontwikkelingsbank bereid is financiële en technische steun te verlenen, om de dynamiek te ondersteunen van de economische en sociale hervormingen die door het koninkrijk op gang zijn gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team