Zoeken

Afrikaanse Ontwikkelingsbank geeft steun aan Marokko

5 mei 2021 - 17:00 - Economie

©

Afgelopen maandag hebben de Afrikaanse Ontwikkelingsbank (AfDB) en het Marokkaanse ministerie van Financiën een subsidieovereenkomst van 1 miljoen dollar ondertekend. Hiermee wil de AfDB het ondernemingsklimaat in Marokko ondersteunen en een bijdrage leveren aan het herstel van de Marokkaanse economie in deze tijden van crisis.

Door het ondernemingsklimaat in Marokko te ondersteunen en te verbeteren, beoogt de bank om het koninkrijk de veerkracht te geven om de economische crisis die is veroorzaakt door de coronaviruspandemie te boven te kunnen komen.

"Het momentum van hervormingen die het ondernemingsklimaat verbeteren in deze tijden van crisis in stand houden, is een prioriteit om ondernemerschap te beschermen en bedrijfsgroei te behouden. Dit partnerschap is des te belangrijker omdat het komt op een moment dat het koninkrijk al zijn vitale krachten mobiliseert om met succes een einde te maken aan de crisis van bovenaf," zegt Mohamed El Azizi, de algemeen directeur van de AfDB in Noord-Afrika.

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank is Marokko regelmatig te hulp geschoten sinds de uitbraak van het coronavirus. In totaal heeft Marokko voor meer dan 380 miljoen euro aan steun ontvangen in de vorm van de steunprogramma’s PARC-19, opgericht om de kosten van de pandemie op te vangen, en PAAPS-FA Covid-19, een programma voor de verbetering van sociale bescherming.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team