Zoeken

Aeroflot stopt met vluchten naar Marokko

7 maart 2022 - 19:00 - Wereld

©

Aeroflot heeft besloten internationale vluchten, waaronder vluchten naar Marokko, met ingang van 8 maart 2022 op te schorten. Na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft het Westen Moskou een reeks sancties opgelegd, waaronder het sluiten van zijn luchtruim.

Aeroflot stopt met internationale vluchten vanaf middernacht op dinsdag 8 maart 2022. Dit is maandag 21:00 GMT. In een verklaring zei de Russische luchtvaartmaatschappij dat het besluit het gevolg was van nieuwe "omstandigheden die de vluchtactiviteiten belemmeren". De verbindingen in het binnenland en met Wit-Rusland zullen echter worden gehandhaafd.

Lees ook: Royal Air Maroc versterkt vluchten naar Rusland

De Russische luchtvaartautoriteit Rossaviatsia van haar kant zei dat zij Russische luchtvaartmaatschappijen die met geleasede en in het buitenland geregistreerde vliegtuigen vliegen, had "aanbevolen" met buitenlandse vluchten te stoppen. "Deze aanbeveling is ingegeven door het zeer grote risico dat vliegtuigen van Russische maatschappijen in het buitenland worden vastgehouden of in beslag genomen, voegde ze eraan toe. Vluchten naar het buitenland zouden zaterdag om 21:00 GMT worden opgeschort en vluchten vanuit het buitenland op maandag om 21:00 GMT, meldde Rossaviatsia.

Lees ook: Rusland sluit luchtruim voor 36 landen, niet voor Marokko

Volgens een bron bij het Franse ministerie van Vervoer staan momenteel "tien in Rusland geregistreerde vliegtuigen of vliegtuigen in Russische handen in Frankrijk aan de grond", meldt de krant Libération. Daartoe behoren vier gloednieuwe vliegtuigen die aan klanten moesten worden geleverd en drie die in werkplaatsen worden gereviseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team