Zoeken

Rusland wil nieuwe vliegroutes openen met Marokko

27 maart 2023 - 15:00 - Wereld

©

Marokko is een van de elf landen waarmee Rusland nieuwe luchtverbindingen wil openen. Enkele maanden geleden hadden Russische luchtvaartmaatschappijen hun internationale vluchten opgeschort vanwege westerse sancties tegen Rusland na de invasie van Oekraïne.

In een brief aan de leiders van Russische luchtvaartmaatschappijen heeft het Russische Federale Agentschap voor Luchtvervoer zijn intentie kenbaar gemaakt om nieuwe routes te openen naar elf landen, waaronder Marokko, meldt het lokale persbureau TASS.

Lees ook: De moeilijke evenwichtsoefening van Marokko in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

"Aan de leiders van de luchtvaartmaatschappij: ik verzoek u om voorstellen in te dienen voor de ontwikkeling van luchtvervoer met de volgende landen, bij de afdeling regelgeving van transport en internationale samenwerking van het Federale Agentschap voor Luchtvervoer, vóór 22 maart om 17.00 uur: opening van directe vliegroutes vanuit Rusland naar Myanmar, Maleisië, Zuid-Afrika, Tunesië, Ethiopië, Bangladesh, Vietnam, Indonesië, Marokko, Pakistan, Saudi-Arabië," aldus het document.

Lees ook: Rusland versnelt dieseluitvoer naar Marokko

De westerse sancties die in februari 2022 tegen Rusland werden ingesteld, dwongen de Russische luchtvaartmaatschappijen S7 Airlines en Aeroflot om hun vluchten tussen Rusland en Marokko en vele andere landen, op te schorten.

Bladna.nl