Zoeken

Toerisme: Rusland beveelt Marokko aan bij zijn burgers

7 april 2022 - 21:00 - Wereld

©

Marokko wordt genoemd als een van de toeristische bestemmingen die Russische burgers zouden moeten overwegen, nadat de reisbeperkingen werden opgeheven. Rusland heeft zijn onderdanen geadviseerd niet naar bepaalde bestemmingen te reizen uit vrees voor botsingen met Oekraïense staatsburgers.

Natalia Kostenko, plaatsvervangend voorzitter van de commissie Toerisme en Ontwikkeling van de Doema, zegt dat Russische burgers nu "ernstige beperkingen" opgelegd krijgen bij hun keuze van bestemmingen en plaatsen.

Lees ook: Rusland hervat vluchten met Marokko

Daarom wordt Russen die willen reizen, aangeraden naar toeristische landen als Marokko, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizië, Georgië, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, Israël, Sri Lanka, India, Qatar en Servië te reizen.

Ook merkte Kostenko op dat veel Europese landen zoals Frankrijk en Italië zijn gestart met het opheffen van de beperkingen die door de pandemie waren opgelegd. Maar reizen naar deze en andere plaatsen op het Europese continent is nu "gevaarlijk", zo waarschuwde zij.

Lees ook: Royal Air Maroc versterkt vluchten naar Rusland

Rusland kondigde aan dat het de beperkingen op burgervluchten naar 52 landen, waaronder Marokko, vanaf zaterdag 9 april zou intrekken. De Russische premier Mikhail Misjustin liet weten dat de beperkende maatregelen voor vluchten met de volgende Arabische landen worden opgeheven: Marokko, Algerije, Bahrein, Egypte, Irak, Koeweit, Libanon, Jordanië, Syrië, Tunesië en Saoedi-Arabië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team