Zoeken

Rusland sluit luchtruim voor 36 landen, niet voor Marokko

1 maart 2022 - 19:40 - Marokko

©

In antwoord op de Europese sancties heeft Rusland besloten zijn luchtruim te sluiten voor 36 landen, waaronder de 27 lidstaten van de Europese Unie. Marokko is niet betrokken door deze maatregel.

"Als reactie op het verbod van Europese staten op vluchten van burgervliegtuigen van Russische luchtvaartmaatschappijen en/of die geregistreerd zijn in Rusland, is een beperking ingevoerd voor vluchten door luchtvaartmaatschappijen uit 36 ​​staten", aldus de Russische luchtvaartmaatschappij Rosaviatsia in een verklaring.

Lees ook: Oorlog Oekraïne-Rusland: Marokko bezorgd

Deze landen zijn: Albanië, Anguilla, Oostenrijk, België, Bulgarije, Britse Maagdeneilanden, Duitsland, Gibraltar, Hongarije, Griekenland, Denemarken, Canada, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Estland, Finland, Frankrijk, Jersey, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook: De ongelooflijke reis van twee Marokkanen om Oekraïne te verlaten (video)

Na het besluit van Groot-Brittannië om vluchten van Aeroflot, de grootste luchtvaartmaatschappij van Rusland, en privévliegtuigen te weren, had Moskou vorige week al besloten om vluchten van Britse luchtvaartmaatschappijen niet meer toe te laten. Zondag sloot de Europese Unie zijn luchtruim voor toestellen uit Rusland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team