Zoeken

Dodelijke achtervolging Adil in Brussel: agenten niet vervolgd

22 februari 2024 - 08:00 - Wereld

©

De Brusselse onderzoeksrechter heeft dinsdag besloten om de drie politieagenten die betrokken waren bij de dood van Adil Charrot in 2020 niet te vervolgen.

De 19-jarige Belg van Marokkaanse afkomst overleed na een politieachtervolging toen hij op zijn scooter tegen een politiewagen botste. De onderzoeksrechter oordeelt nu dat de agenten proportioneel handelden en dat er geen sprake was van discriminatie.

Lees ook: Hoe Adil overleed in een politieachtervolging in Brussel

Uit het onderzoek blijkt dat de agenten de motorrijder op een veilige afstand volgden en dat de tweede politiewagen zich op zijn rijstrook bevond toen de botsing plaatsvond. De onderzoeksrechter hecht meer waarde aan het rapport van de gerechtelijke expert dan aan dat van een bureau dat door de familie van Adil Charrot werd aangesteld.

Er zijn ook geen aanwijzingen dat de agenten op basis van etniciteit handelden. De identiteit van Adil Charrot was immers niet bekend tijdens de achtervolging.

Lees ook: Racisme bij Brusselse politie: zaak Adil zet aan tot actie

De familie van Adil Charrot is teleurgesteld in de beslissing van de onderzoeksrechter en overweegt om verdere stappen te ondernemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team