Zoeken

Dakloos Marokkaans koppel op nippertje uit brandend tent gered in Barcelona

17 november 2021 - 19:00 - Wereld

©

Adil N., een Marokkaan, en zijn vriendin, die op straat leven in de wijk Poblenou in Barcelona, zijn eind oktober het slachtoffer geworden van brandstichting. Adil waarschuwde zelf de Mossos Esquadra.

Een veiligheidsagent die nabij de plaats waar Adil zijn tent had opgezet werkte, greep op tijd in en kon het Marokkaans koppel uit hun tent helpen. "Als hij er niet was geweest, dan waren we nu dood", zegt de jongeman aan persagentschap EFE.

Lees ook: Marokkaanse atletiekkampioene nagenoeg dakloos (video)

Volgens Adil werd de brand aan de kant van de tent waar zijn vriendin sliep aangestoken. De tent was gesloten en het lukte hem niet om deze open te krijgen vanwege de rook. De veiligheidsagent hoorde hem om hulp roepen en kon op tijd ingrijpen. In zijn verklaring aan de Mossos Esquadra vertelde Adil dat de veiligheidsagent net voor de brand, twee in het zwart geklede mannen in de buurt van de tent had gezien.

Lees ook: Dakloze Marokkaanse vrouw woont in 5-sterren hotel in Parijs

Sinds de brand slapen Adil en zijn vriendin in de half uitgebrande tent. Adil werd in Fkih Ben Salah in Marokko geboren. Hij vertrok voor het eerst naar Spanje in 1999. Hij was toen pas 16 jaar oud. Hij werd in 2007 naar Marokko uitgezet en keerde in 2010 terug om in 2012 opnieuw te worden uitgezet. Hij verblijft sinds 2017 in Barcelona, waar hij een keukenopleiding volgt en droomt van een werkcontract om zijn situatie te regulariseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team