Zoeken

Marokkaan in koele bloede neergeschoten in Texas

17 oktober 2021 - 12:20 - Wereld

©

Een 31-jarige Marokkaan die in Texas woonde, is afgelopen maandag in koele bloede neergeschoten. De dader werd nog niet aangeklaagd. De familie van het slachtoffer eist gerechtigheid.

Adil Dghoughi en zijn moordenaar kregen in de nacht van 11 oktober rond 03:30 uur ruzie. Na enkele harde woorden werd de jonge Marokkaan, die in zijn auto zat en nabij zijn huis geparkeerd stond in Martindale, een stadje van 1000 inwoners, neergeschoten.

Lees ook: Aymane (15) doodgeschoten in Frankrijk

Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij overleed kort na zijn aankomst aan zijn verwondingen. Na de schietpartij maakte de Sherif van Caldwell in een verklaring het "tragisch incident" bekend en liet weten dat de "vermeende moordenaar meewerkt". Daarom werd ook besloten om hem niet te arresteren. In Texas bestaat er namelijk een wet waarin iemand die zich "redelijkerwijs bedreigd voelt", het recht heeft om zichzelf met "dodelijk geweld" te verdedigen.

Lees ook: Marokkaan doodgeschoten op Spaanse Costa del Sol

Morocco World News heeft een woordvoerder van het bureau van de Sherif gecontacteerd om meer informatie te verkrijgen over de zaak. De woordvoerder antwoordde dat "alle informatie die vrij mag worden gegeven werd vrijgegeven" en dat "een onderzoek aan de gang is".

Het consulaat van Marokko wacht op de toestemming van de Amerikaanse autoriteiten om het lichaam te repatriëren. Adil Dghoughi was in 2013 in de Verenigde Staten aangekomen na zijn diploma te hebben behaald aan het Internationaal instituut voor Hoger opleiding in Marokko.

Lees ook: Marokkaan doodgeschoten in Sebta

Vrienden en familie van Adil hebben een inzamelactie gestart via GoFundMe om de repatriëring van zijn stoffelijk overschot te betalen. "Adil was een geregistreerde orgaandonor en zijn vrijgevigheid blijft zelfs na zijn vertrek om anderen te helpen. Niemand is nog aangeklaagd voor deze gruwelijke moord op een onschuldige man", zegt Yasmin Moayeri, de nicht van Adil.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team