Zoeken

Mohamed probeert kinderen te redden en verdrinkt in België

30 oktober 2021 - 18:20 - Wereld

©

De dood van de 44-jarige Mohamed, die donderdag in een vijver op een OCMW-campus in het Belgische Halle verdronk toen hij twee kinderen uit de vijver wilde redden, laat niemand onberoerd.

De 44-jarige Mohamed uit de Fabriekstraat in Halle probeerde twee broertjes te redden die in de vijver waren gesprongen om hun bal te halen, maar heeft dit met zijn eigen leven bekocht. Vrijdag werd het Djanazah gebed georganiseerd in een moskee in Anderlecht, omdat een groot deel van de familie daar woont. Zijn lichaam zal zo snel mogelijk naar Marokko worden overgevlogen voor de begrafenis.

Lees ook: Rabeaa (69) redt pasgeboren baby in Frankrijk

Mohamed laat een vrouw en drie kinderen na. Zijn dochter was getuige van het drama. De kinderen van Mohamed en de twee broertjes die in de vijver vielen, gaan allemaal naar dezelfde school: De Leerboom.

Burgemeester Marc Snoeck vertelt dat de vijver werd aangelegd op vraag van de brandweer. "De brandweer wilde zeker zijn dat ze voldoende bluswater zouden hebben in geval er zich een brand zou voordoen in de serviceflats, in het woon-zorgcentrum Zonnig Huis of in een van de andere OCMW-gebouwen. Vandaar dat de vijver ook dieper was dan iedereen dacht. Al die jaren is er nooit een incident met de vijver geweest."

Lees ook: Issam verdronk bij redding bejaarde man en krijgt medaille

Het parket heeft een onderzoek ingesteld naar de vijver. "We wachten met de stad nu ook dit onderzoek door het parket af alvorens we verdere beslissingen nemen over hoe het met de vijver van Van Koekenbeek verder moet", zegt burgemeester Marc Snoeck aan Het Nieuwsblad. "Moeten we die beter afschermen of niet, dat zien we nog."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team