Zoeken

Koeweit: Marokkaanse werknemers ontslagen

29 september 2020 - 20:30 - Wereld

©

Koeweit zal 400 expat-werknemers ontslaan die tewerkgesteld zijn door het ministerie van Openbare Werken. Deze golf van ontslagen zal ook Marokkaanse werknemers treffen.

Kuwait Times meldt dat de medewerkers op verschillende afdelingen in administratieve, juridische en technische functies werken. Minister Rana al-Fares van Openbare Werken en Volkshuisvesting is verantwoordelijk voor het ondertekenen van de ontslagbrieven van de medewerkers.

Bronnen vertelden aan Rai Daily dat er oorspronkelijk een plan lag om de expat-medewerkers geleidelijk aan te ontslaan. De volgende groep medewerkers zou dan tegen het einde van het jaar aankomen. De minister besloot echter om niet te wachten en de contracten van de expat-medewerkers onmiddellijk op te zeggen.

De eerste golf van ontslagen trof 150 buitenlandse werknemers. Er zijn 550 van deze expat-medewerkers werkzaam bij het Ministerie voor Openbare Werken en de Publieke Autoriteit voor wegen en transport. Ze vertegenwoordigen 5% van het totaal personeelsbestand van deze twee instellingen, in een land waar 70% van de bevolking uit expats bestaat.

Het schrappen van banen maakt deel uit van overheidsbeleid om het aantal buitenlandse werknemers in Koeweit te beperken. In augustus maakten de Koeweitse autoriteiten bekend dat ze honderdduizenden buitenlandse arbeiders voor hun diensten wilden bedanken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team